Tandklinikken for Små & Store - privat børnetandpleje i børnehøjde

KIRURGI


Klinikken tilbyder nu både standard og avanceret kirurgi. Vi tager imod henvisninger!

Vores kæbekirurgiske specialtandlæger er:Dan Sebastiansen

Overtandlæge

&

Anja Hagensen

SpecialtandlægeKonsultationer og  behandlinger foretages også lørdage og søndage for at yde størst mulig fleksibilitet!  Læs mere om kirurgi og hvilken type  behandlinger der tilbydes herunderNarkose 


Patienter, som er meget nervøse, kan få beroligende medicin inden operation. Ved omfattende og langvarige behandling eller hvis patienten er så bange, at operation ikke kan gennemføres i vågen tilstand, så er fuld narkose en mulighed. Vores narkoselæge:


Palle Vegger 

Anæstesiolog


tager imod henvisninger. Vi kan derfor tilbyde langt de fleste typer tandbehandling i narkose såfremt det ønskes og er muligt.   

Implantater

Et tandimplantat er en kompakt skrue fremstillet af ren titanium. Når patienten mister en eller flere tænder og ønsker at få disse erstattet, så er implantater en særdeles god løsning. Implantaterne opereres ind i kæbebenet, hvor naturlige tænder mangler, hvorefter der efter en helingsperiode monteres kroner. Implantaterne kan ydermere fordelagtigt bruges til at understøtte broer eller proteser

Rodspidsoperation

Ved rodbehandling af en tand fjerner tandlægen dødt væv i tandens rodkanaler.

En del at disse rodbehandlede tænder kan udvikle rodspidsbetændelse grundet manglende fysisk mulighed for udrensning ved rodspidserne som følge fine forgreninger, sidekanaler osv. Ved rodspidsoperation fjerner kirurgen rodspidsbetændelsen rundt omkring roden sammen med 2-3 mm af rodspidsen.

Operativ fjernelse af tand

Nogle tænder er ikke mulige at fjerne ved almindelig tandudtrækning og skal i stedet opereres ud. Operation er nødvendig ved nedenstående forhold:

  • Tanden ligger tæt på følenerven, der har sit forløb i underkæben

  • Tanden har vanskelige rodforhold som skæve eller krumme rødder

  • Tanden er i tæt relation til bihulerne

  • Tanden er i relation til en cyste, der samtidig skal fjernes

  • Tanden er stærkt undermineret eller meget defekt

Knogleopbygning

Optimal indsættelse af et implantat i kæbeknoglen kræver optimal kvalitet og kvantitet af knogle i det aktuelle område, dvs. knoglen skal være sund og rask og have en bestemt volumen. Når tænder mistes på grund af paradentose, udtalt betændelse eller der er et aldersbetinget tab af knoglevolumen, så er der behov for genopbygning af kæbeknoglen inden implantatbehandling. Ydermere kan lokale forhold såsom kort afstand til bihulerne være indikation for genopbygning.

Cystefjernelse

En kæbecyste er en væskefyldt sæk, som kan være udviklingsbetinget eller inflammatorisk, dvs. den kan enten opstå af sig selv eller være forårsaget af reaktion på betændelse. Cyster vokser og udhuler kæbebenet. De skal derfor fjernes, hvilket foregår ved en mindre operation

Slimhindekirurgi

Hvis tandkødet har trukket sig, så kan man foretage en plastik af tandkødet. Et mindre stykke af ganeslimhinden anvendes som donorsite og vil blive fastsyet til området hvor tandkødet har trukket sig. Ganeslimhinden vil hele af sig selv i løbet af få uger. En anden type slimhindeoperation er i forbindelse med regulering af tænder, hvor en ikke-frembrudte tand frilægges og påmonteres en kæde, hvorefter man herefter trækker den på plads i tandbuen. En tredje type slimhindeoperation er korrektiv fjernelse af overskud af tandkød/slimhinde. Denne operation foretages på patienter, der på grund af lokal eller generel sygdom eller på grund af medicin, har fået en overvækst af tandkød/slimhinde.

Lukning af sinusperforationer

Flere kindtænder i overkæben står i tæt relation til bihulerne. I nogle tilfælde kan der ved tandfjernelse opstå en åbning ind til bihulen. Hvis denne åbning ikke lukkes, så kan der komme væske i næsen, når patienten drikker.

Oral medicin

Der findes et utal af slimhindelidelser i mundhulen. I nogle tilfælde er det nødvendigt at tage en lille vævsprøve og sende denne til mikroskopi for eksakt diagnose. Vores kæbekirurger er eksperter i udredning og behandling af slimhindelidelser

Åbningstider

Mandag   8.00-15.00

Tirsdag     8.00-18.00

Onsdag    8.00-14.00

Torsdag    9.00-16.30

Fredag    Efter Aftale

Lørdag    Efter Aftale

Søndag   Efter Aftale

Telefontid

Der er daglig telefontid mellem 8.00 og 14.00


Obs: Er der telefonsvarer på, er det er altid muligt at sms'e eller skrive en mail - også til afbud eller lign.